Sí, l'aplicació per estacionar a les zones blaves de Reus i de Cambrils és gratuïta. Us la podeu descarregar sense cost al Play Store / App Store.
Sí, sense un compte d’usuari no podràs utilitzar el servei: t'has de donar d'alta per fer servir l'aplicació des d'un dispositiu mòbil (telèfon o tauleta).
Pots fer-ho des d'un telèfon mòbil abans d'estacionar. Un cop estiguis registrat, ja pots fer servir l'aplicació per estacionar a la zona blava i pagar el tiquet corresponent sense haver de desplaçar-te fins al parquímetre.
Sí, tota la informació personal que introdueixes al sistema està encriptada i compleix els requisits de seguretat.
Pots fer servir APARCAR per estacionar a la zona blava de Reus i de Cambrils. Cada cop que et connectis, la mateixa aplicació geolocalitzarà la teva situació per informar-te de la tarifa i el temps màxim d'estacionament de cada via.
Sí, amb un mateix compte d'usuari, has de seguir les instruccions de la pantalla al registrar-te i podràs afegir-hi tots els teus vehicles. Després només et caldrà triar amb quin vehicle aparques cada vegada que emetis un tiquet virtual.
Sí, per poder fer servir APARCAR només necessites tenir un terminal smartphone amb l’aplicació instal·lada i un compte d’usuari per accedir-hi i fer-la servir.
No, el sistema està pensat perquè únicament puguis tenir un tiquet obert al mateix moment.
Només has d'anar a l'espai 'El meu perfil' i a l'apartat de 'Vehicles' donar d'alta o de baixa el teu vehicle.
Pots mirar els teus consums en l'apartat "Consums" de la teva aplicació o modificar les teves dades personals a l'apartat "El meu perfil".
Des de l’apartat 'El meu perfil' de l’aplicació pots actualitzar les dades de la targeta.
Si tens l'aplicació instal·lada i t'has donat d'alta com a usuari, ja no és necessari, pots obtenir el tiquet digital des del teu dispositiu smartphone.
Has d'activar l’estacionament des del teu vehicle, o bé al costat. Si no ho fas així, el sistema de geolocalització GPS et pot donar una posició que no coincideixi amb la del teu vehicle i obtenir un tiquet no vàlid, amb una altra tarifa i un altre temps màxim.
Sense xarxa mòbil no podràs fer servir APARCAR. Hauràs d'anar al parquímetre més proper i extreure tiquet de manera convencional.
No, les empreses que gestionen la zona blava (Reus Mobilitat i Serveis –en el cas de Reus– i Aparcam –en el cas de Cambrils-) ja tenen constància del tiquet digital que obtens a través del telèfon. No cal que posis cap tiquet de paper a l’interior del vehicle.
El dispositiu que porten tots els vigilants de zona blava els permet comprovar en temps real si el teu vehicle ha obtingut el tiquet digital corresponent i, per tant, si està aparcat de manera correcta.
No, l’objectiu de la zona blava és fomentar la rotació i donar servei a més usuaris, per això hi ha un temps màxim d’estacionament establert. Tampoc pots comprar un tiquet per més temps que el màxim permès a cada via, l'ordenança no ho permet.
Sí, pots iniciar una operació d’estacionament fora de l'horari de regulació. Només pagaràs a partir del moment en què s’inicïi l’horari de pagament a la zona on hagis aparcat.
Sí, només has de configurar l'alerta des del teu telefòn: un cop dins de l'aplicació APARCAR, ves a la icona de Configuració i allà estableix el temps d'avís que vulguis, entre 5 i 60 minuts.
A través de la targeta de crèdit que hagis introduït a 'El meu perfil'. El pagament de cada estacionament només es realitza quan finalitzes cada operació.
Sí, però només les relacionades amb APARCAR. Fes clic a la icona 'Gestió de sancions' que apareix a la pantalla d'inici i segueix les instruccions.
Tota la informació sobre l'ús que fas de l'aplicació queda registrada i és fàcilment accessible des de l'apartat de 'Consums' que trobaràs al menú principal d'APARCAR. Hi podràs consultar tots els tiquets dåigitals que hagis emès i sol·licitar un informe a través del correu electrònic.